З чим краще засвоюються овочі

Овочі краще засвоюються з жирамиТому в салати потрібно додавати рослинну олію або сметану. Своїм пацієнтам раджу вибирати овочі та фрукти яскравого забарвлення, оскільки вони містять більше антиоксидантів, так званих проантоціонідов.13 черв. 2008 р.

Як краще засвоюються овочі?

Наш організм здатний краще засвоювати бета-каротин із приготованих овочів, таких як морква, батат, кабачки та гарбуз, а не із сирих. Це пов'язано з тим, що приготування їжі розм'якшує стінки рослини і дозволяє нашій системі травлення ефективніше отримувати деякі поживні речовини.

Чому овочі краще їсти з олією?

Для моркви, редиски, помідорів та маїсу, що містять бета-каротин, жир необхідний, тому що це фарбує овочі в червоний і помаранчевий кольори корисна речовина, яка допомагає зупиняти окислення тканин і покращує метаболізм, засвоюється тільки в присутності олій.