Який датчик контролює показання температури на панелі приладів ВАЗ 2114?

ВАЗ 2114 – Одна з найпопулярніших моделей в лінійці автомобілів ВАЗ. Панель приладів автомобіля має ряд важливих датчиків, одним з яких є датчик температури. Що саме він відповідає за контроль за температурою в автомобілі та його функціональні особливості?

Датчик температури на панелі приладів ВАЗ 2114 відповідає за підтримку необхідного рівня температури в салоні автомобіля. Він є важливою частиною системи опалення та вентиляції та забезпечує оптимальний комфортний мікроклімат у салоні. Датчик температури контролює показання на панелі приладів і регулює роботу системи опалення, підлаштовуючи її під необхідні параметри.

Датчик температури на панелі приладів ВАЗ 2114 зазвичай розташований поруч з вентиляційними отворами. Він вимірює температуру повітря в салоні автомобіля і передає отримані дані на панель приладів, де вони відображаються у вигляді відповідного значка або цифрового показника. За результатами вимірювань датчик регулює роботу системи опалення забезпечуючи комфортну температуру в салоні.

ДатчикПризначення
1Датчик температури зовнішнього повітряВідображення поточної температури зовнішнього повітря
2Датчик температури охолоджувальної рідиниВідображення поточної температури охолоджувальної рідини у двигуні
3Датчик температури повітря у салоніВідображення поточної температури повітря в салоні автомобіля
4Датчик температури повітря, що охолоджується перед ТНВДВідображення поточної температури повітря, що охолоджується, перед паливним насосом високого тиску

Де датчики температури ваз 2114?

Датчик температури рідини, що охолоджує, на ВАЗ 2114 розташований на ділянці між головкою блоку циліндрів та термостатом – тобто на блоці самого двигуна, а не на радіаторі, як у решті моделей ВАЗ.

Який датчик температури на ваз 2115?

TSN22112O7 Датчик температури ВАЗ-2110-2115 охолоджувальної рідини FENOX – TSN22112O7 2112-3851010 – фото, ціна, опис, застосовність.

Де знаходиться датчик температури?

Датчик температури охолоджувальної рідини розташований на ділянці між головкою блоку циліндрів та термостатом, тобто на блоці двигуна. Він допомагає автовласникові вчасно розпізнати перегрів мотора і усунути його причини, щоб уникнути серйозніших наслідків цієї несправності.

Як зрозуміти, що датчик температури двигуна несправний?

Ознаки несправності ДТОЖ

  • збільшення часу на нагрівання двигуна;
  • порушення роботи двигуна – Падіння оборотів, зупинка;
  • збільшення витрати пального;
  • чорний вихлопний дим.