Як зробити з кави квас

Як зробити квас у домашніх умовах з кавою?

Приготування

  1. В емальованій каструлі на 4-5 літрів довести до кипіння 2,5 літри води, внести цукор, перемішати. …
  2. Охолодити кавовий сироп до 30-35 °C. …
  3. Розвести дріжджі за інструкцією на пакетику і додати до сусла. …
  4. Залишити кавовий квас бродити на 3 години. …
  5. Процідити через 2-3 шари марлі.

Збережена копія

Як досягти різкості в квасі?

Для різкості та пінності квасу добре застосовувати спосіб купажу. Це коли готовий квас розливається по пляшках, герметично закривається і ставиться на 12-24 години на холодильник. Тоді молочнокисле бродіння припиняється і щосили шпарять дріжджі, виділяючи вуглекислий газ рідина.