Як зробити квас у домашніх умовах з кавою?
Приготування
- В емальованій каструлі на 4-5 літрів довести до кипіння 2,5 літри води, внести цукор, перемішати. …
- Охолодити кавовий сироп до 30-35 °C. …
- Розвести дріжджі за інструкцією на пакетику і додати до сусла. …
- Залишити кавовий квас бродити на 3 години. …
- Процідити через 2-3 шари марлі.
Збережена копія
Як досягти різкості в квасі?
Для різкості та пінності квасу добре застосовувати спосіб купажу. Це коли готовий квас розливається по пляшках, герметично закривається і ставиться на 12-24 години на холодильник. Тоді молочнокисле бродіння припиняється і щосили шпарять дріжджі, виділяючи вуглекислий газ рідина.