Ягоди миють, сушать, пересипають у скляну сулію, додають цукор і закривають марлею. Через два місяці відціджують ягоди, наливку переливають у пляшки та закупорюють.. Також можна після того, як ягоди із цукром пустять сік, додати туди горілку.
Як правильно зробити вишневку в домашніх умовах?
Готувати такий напій дуже просто:
- Вишню попередньо переберіть та вимийте. …
- Перекладіть плоди у трилітрову банку, пересипаючи цукром. …
- Налийте у банку воду.
- Тепер розімніть вишню. …
- Встановіть на банку гідрозатвор. …
- Банку з майбутньою наливкою тримайте за кімнатної температури, поки не зупиниться процес бродіння.
У чому різниця наливки та настоянки?
«Ключова відмінність наливок від настоянок у тому, що наливки роблять тільки з плодів та ягід, а в настойках можуть бути і трави, і коріння, і насіння, і плоди – Те, що називають пряно-ароматичним сировиною. У наливках від 18 до 20% алкоголю, а в настойках – до 40%. Гіркі настоянки бувають і з 60% алкоголю.