Як приготувати мідії в маринаді: найкращі рецепти та секрети

Мідії – це вишукані і ніжні ласощі, які чудово доповнюють будь-яке торжество або вечерю в сімейному колі. Але щоб по-справжньому насолодитися смаком мідій у маринаді, необхідно дотримуватись певних правил та рекомендацій.

Перше, що слід врахувати, – це правильний вибір мідій. Від нього залежить смак та якість страви. Найкраще вибирати свіжі мідії, які не мають стороннього запаху та видимих ​​ушкоджень. Крім цього, необхідно звернути увагу на розмір мідій – великі екземпляри часто виявляються соковитішими і м'ясистими.

Очищення та підготовка мідій також відіграють важливу роль у процесі приготування. Перед тим, як почати готувати мідії у маринаді, необхідно ретельно очистити їх від сторонніх домішок та темних плям. Рекомендується використовувати м'яку щітку та промити мідії у прохолодній воді.

<

Коли мідії готові до обробки, можна розпочинати приготування маринаду. Він може бути різним – від простого поєднання лимонного соку та оливкової олії до більш насичених смакових комбінацій з додаванням спецій та трав. Головне – щоб маринад відповідав вашим уподобанням та доповнював смак мідій.

Тепер залишається лише витримати мідії в маринаді протягом певного часу та насолодитися їх божественним смаком. Слід пам'ятати, що час витримки може змінюватись в залежності від бажаної інтенсивності смаку. Чим довше мідії витримаються в маринаді, тим більш насиченим буде смак.

Порядок дійскладові
1Мідії
2Масло оливкове
3Цибуля ріпчаста
4Часник
5Перець червоний мелений
6Сіль
7Лимонний сік
8Петрушка

Як правильно їсти мідії в соусі?

0:18Запропонований кліп · 60 сКак по етикету є мідії / Уроки етикету з Almette, вчимося …Початок запропонованого кліпуКінець запропонованого кліпу

Як правильно їсти готові мідії?

Візьміть щипці в ліву руку та розкривайте раковину. Потім дотримуйте ними мідію, а виделкою, яка знаходиться у правій руці, діставайте молюска. Якщо ви доторкнулися до мідій, то пальці варто змивати у воді з лимоном. Або ж скористайтеся серветкою, рушником.

Чи можна їсти мариновані мідії?

Мариновані мідії є дуже корисним та поживним продуктом. До складу мідій входять мікроелементи: йод, цинк, марганець, кобальт, мідь, близько 20 незамінних амінокислот.

Що не можна їсти в мідії?

Їстівними вважаються м'язи з мантією і начинки. Біссус (бічні нитки на зовнішній стороні) і жорсткий м'яз усередині їсти не можна.