Комбуча з чого роблять

Комбуча – це ферментований чай з цукром, який виробляють завдяки SCOBY (симбіотична культура бактерій та дріжджів), Яку називають «матір'ю», чайним грибом або японським грибом. SCOBY насправді є сукупністю різноманітних мікроорганізмів, створених з бактерій та дріжджів.29 жовт. 2022 р.

Що містить комбуча?

Освіжаючий ферментований напій на основі чорного та зеленого чаю. У виробництві напою використовується чиста культура чайного гриба, а замість цукру більш корисний екстракт стевії. Збережена копія

Чим комбуча відрізняється від чайного гриба?

Чайним грибом у народі називають щільну желеподібну біоплівку, яка живе у банках із солодким чаєм. Насправді це не гриб, а симбіотична культура бактерій та дріжджів, або SCOBY. Саме ці мікроорганізми перетворюють солодкий чай на ферментований напій, який називається комбучою.