Кабачкова ікра: користь та переваги для здоров'я

Кабачкова ікра – це популярна страва, яка приносить величезну користь здоров'ю. Кабачки – низькокалорійне джерело вітамінів та мінералів, які необхідні для правильної роботи організму.

Однією з основних переваг кабачкової ікри є низький вміст калорій. Це робить її ідеальною стравою для людей, які стежать за своєю вагою або дієти, що дотримуються. Одна порція кабачкової ікри містить близько 40-50 калорій, тоді як аналогічні страви можуть містити набагато більше калорій.

Крім низької калорійності, кабачки також багаті на клітковину, яка допомагає підтримувати здоров'я травної системи. Клітковина сприяє нормалізації кишечника, запобігає запори і має сечогінні властивості. Її наявність у кабачковій ікрі робить цю страву ідеальним вибором для людей, які страждають на проблеми зі шлунком або кишечником.

Також кабачки є джерелом антиоксидантів, які допомагають захистити організм від вільних радикалів та запобігають розвитку різних захворювань, включаючи серцево-судинні захворювання та ракові пухлини. Крім того, кабачки багаті на вітамін С, який є потужним імуномодулятором і допомагає зміцнити імунну систему.

Яка користь від кабачкової ікри
НазваКількістьКористь
Вітамін А50 мкгПідтримує здоров'я очей та шкіри
Вітамін С10 мгЗміцнює імунну систему
Вітамін В60.2 мгПідтримує нервову систему
Залізо0.5 мгДопомагає крові доставляти кисень
Магній20 мгЗнижує рівень стресу

У ній міститься безліч органічних кислот, корисних елементів, мінералів та вітамінів. Її можна вживати навіть дітям від 3 років.Ікра з кабачків покращує роботу травної системи та кишечника, виводить з організму шкідливі сполуки.. Корисно вживати овочеву ікру при проблемах із шлунком, жовчним міхуром.9 лип. 2021 р.

Чим корисна кабачкова ікра?

За рахунок головного інгредієнта кабачкова ікра багата клітковиною, калієм, антиоксидантами – допомагають клітинам організму не старіти, вітамінами групи В, магнієм, міддю та цинком. Ця закуска ідеально підійде для тих, хто бажає схуднути або стежить за фігурою, повідомило видання Sport24.

Кому не можна їсти кабачкову ікру?

Шкода кабачкової ікри та протипоказання до вживання

  • панкреатит;
  • холецистит;
  • гастрит;
  • захворювання нирок;
  • подагра.

Як правильно їсти кабачкову ікру?

Кабачкову ікру можна подавати просто із хлібом, тостами, на брускетті чи грінкахяк закуску. Дуже гарна влітку! А можна змішати з бринзою в пропорції 1:3 і подати з чабаттою (велике фото)… або, наприклад, із печеною картоплею. Смачного!