Чим корисна їжа

Вона підвищує опірність організму та зміцнює імунітет, сприяє обміну речовин, виведенню шлаків та токсинів. Завдяки вмісту вітаміну К кропива сприяє хорошій згортання крові, має протизапальну дію і допомагає при внутрішніх кровотечах.1 квіт. 2020 р.

Які хвороби можна лікувати кропивою?

У народній медицині кропиву як додатковий засіб використовують у вигляді відвару або настою при захворюваннях шлунка та нирок, для лікування ран та при кровотечах, при анемії та авітамінозах, при м'язових болях та ревматизмі, для лікування шкірних захворювань та подагрі. Активно використовується кропива і у косметології. Збережена копія

Кому не можна їсти кропиву?

Не рекомендується використовувати кропиву при індивідуальній непереносимості, при схильності до згущення крові – прийому антикоагулянтів, при наявності тромбофлебіту. З обережністю треба вживати кропиву при вагітності, жовчнокам'яній та сечокам'яній хворобах. Збережена копія